Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти
Головна Події та новини Фотофакти Основи медіаграмотності для молоді. Тренінг 7

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Події та новини - Фотофакти

5 жовтня студенти Миколаївського будівельного фахового коледжу КНУБА взяли участь у сьомому тренінгу з циклу “Основи медіаграмотності для молоді” на тему “Помилки українських ЗМІ”.

Бібліотекарки Олександра Бережна і Марина Чередниченко поговорили з молоддю про найбільші телегрупи країни, звернули увагу присутніх на маніпуляції, до яких вдаються сучасні медіа. Студенти дізналися, що більшість заголовків статей не відповідають змісту матеріалу. Медіа занадто перебільшують чи навіть гіперболізують подію, аби читачі “клікнули” на заголовок і прочитали статтю. Здивувало присутніх і те, що деякі засоби масової комунікації використовують неофіційні дані, анонімні та неякісні джерела, що суперечить кодексу журналіста.

Особливу увагу бібліотекарки звернули на необхідність перевірки інформації і надали учасникам тренінгу кілька дієвих порад. Новина повинна мати не менше двох джерел, в ідеалі — офіційних, документально підтверджених. Емоційно забарвлена новина, а тим більше з перекосом коментаторів на один бік, обов'язково потребує критичного ставлення. Так само, як і новина, що базуються на фейсбук-дописах, особливо, якщо це акаунт невідомих осіб. Скандальна, неймовірно цікава новина, про яку йдеться лише на одному сайті — це “проблемна новина”, яка не пройшла редакційний контроль у достовірних ЗМІ.

Під час тренінгу студенти поміркували про користування соціальними мережами. З'ясувалося, що в середньому кожен з присутніх проводить у соцмережах більше трьох годин на добу. Разом із бібліотекарками студенти виснували, що потрібно більш свідомо ставитися до інтернет-контенту, аби не втрачати свій час даремно.

Бібліотекарка-психолог Марина Чередниченко звернула увагу молоді на культуру користування смартфоном, а також порадила переглянути два випуски корисного і пізнавального відео “Чи так все просто зі смартфоном” на сайті бібліотеки.


 

Добавьтe Ваш комментарий

Ваше имя (псевдоним):
Комментарий:
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:


RSS-підписка

Підписка на публікації

Введіть ваш email:

Delivered by FeedBurner


Прозорро - публічні закупівлі

Я МАЮ ПРАВО!

Единая страна!
.